Mit jelent a teljes betegút-menedzsment?

A Betegápoló Irgalmasrend Budai Irgalmasrendi Kórház vezetése felismerte az igényt egy teljesen új, komplex ellátási forma létrehozásában, valamint egy új betegút-menedzsment létrehozásában. A mai gyakorlat az egészügyi ellátásban, hogy a páciens saját maga keresi fel azt a szakorvost, akitől segítséget, gyógyulást, javulást remél. Majd szükség esetén a következő szakterületen is a páciens jelenik meg már leletekkel, diagnózisokkal, beutalókkal a kezében.

A Keresztény Családi Centrum egy olyan általános segítő és koordináló szerepet is betölt, ahol a kollega már első alkalommal az általános adatok, alapvető egészségügyi kérdések mellett annak okát is végigbeszéli az ide betérő pácienssel, pontosan miért kereste fel intézményünket, illetve mi az, amiben mi segíteni tudunk. A jól képzett koordinátor az elmondottak alapján beutalja a pácienst az összes szükséges vizsgálatra. Így már az első találkozó alkalmával lehetséges, hogy több időpontot is tudunk szolgáltatni illetve le is tudunk szervezni. Az eredményeket a koordinátor segítségével az érintett szakorvosok közösen elemzik ki, és együtt határozzák meg a további szükséges lépéseket, mi alapján a koordinátor leszervezi a szükséges vizsgálati időpontokat.

Összefoglalva nálunk minden egy kézben összpontosul, azaz:
  • nem kell a páciensnek, saját magának felkutatni a szükséges szakorvosokat,
  • nem kell a beutalóért sorban állni a háziorvosnál,
  • nem kell a vizsgálati időpontért, illetve a leletekért külön-külön hívogatni a rendelőket
  • nem kell újból és újból elmesélni milyen kérdéssel, problémával folyamodott egészségügyi segítségért.
Image

Miért jó, hogy nem Önnek kell felvennie a kapcsolatot külön-külön az egyes szakorvosokkal?

  • A központban személyes segítségre talál, egy olyan segítőre/koordinátorra, aki minden kérdésére válaszol és kérésére reagál. Mindig ugyanaz a személy fogadja Önt. A telefonbeszélgetéseknek és a személyes találkozásoknak is nyoma marad, ezzel védjük az Ön érdekeit.
  • Adatait és leletét titkosítjuk, azt a kórház más osztályain dolgozók sem láthatják, csak azok a munkatársak és ambulanciák, ahol az Ön/Önök vizsgálataiban/kezelésében részt vesznek.
  • Ha több szakorvosi terület bevonását igénylő problémája van (pl: endokrinológia-nőgyógyászat-immunológia) az ön személyes segítője összefogja a különböző szakmákat, szükség esetén szakmai találkozót hoz létre, ahol a szakorvosok közös stratégiát állítanak fel. Nem történhet meg tehát, hogy az Önt kezelő szakorvosok egymásnak ellentmondó kezelést ajánlanak.

Teljes kórházi háttér

Az Ön segítője/koordinátora már az első találkozás után rögtön elő tudja jegyezni szakorvoshoz szűrővizsgálatra vagy laboratóriumi vizsgálatokra, melyek ugyanitt a Betegápoló Irgalmasrend Budai Irgalmasrendi Kórházának épületében történnek. Önnek nem kell más intézmények szolgáltatásait igénybe venni, illetve mindezek koordinálását is elvégezi az Ön segítője. Mire Ön a szakorvossal találkozik, már rendelkezik minden szükséges lelettel, ami jelentősen lecsökkenti a probléma megoldási idejét, a gyógyulását.
Image